Wat zeggen artsen en andere medici over gedestilleerd water?

Hieronder staan een aantal conclusies en beweringen van verschillende personen zoals artsen, doctoraat afgestuurdeerden, en mensen die een bekende naam hebben. Alle tekst hieronder is in origine geschreven in het Engels; ik heb mijn best gedaan om dit zo goed mogelijk in het Nederlands te vertalen. Ook staat er bij elk citaat een bron met de link naar het het orginele of gedeelte van het document, bij sommige citaten was het niet mogelijk om de juiste bron te vinden aangezien

De originele Engelse tekst kunt u hier vinden.

 

Alexander Graham Bell, mede-uitvinder van de telefoon.

“Ik dacht als ik er genoeg van dronk, dat ik misschien wat zouten kon verwijderen die mijn heupzenuw bedekken. Ik probeerde het te drinken [gedestilleerd water], en het werkte als een tovermiddel. Binnen een korte tijd verliet mijn sciatica mij en ben ik vrij van reuma sinds die dag. Ik heb mij gehouden aan het drinken van gedestilleerd water en ik dank grotendeels mijn bijna perfecte gezondheid daar aan.”

 • Bron: tot zover onbekend

 

Dr John Harvey Kellogg

“Het puurste water is het beste, onrein water veroorzaakt ziekten.”

 • Bron: Dr. John Harvey Kellogg, from, Dr. John Harvey Kellogg’s Child’s Guide to Health and Hygiene, locatie PDF onbekend

 

Nikola Tesla

“… alleen een krankzinnige drinkt ongesteriliseerd water”

 

Dr. Arthur R. Reynolds

“Het mag zeker beschouwt worden dat GEDESTILEERD WATER HET ENIGE PURE WATER IS. Onderwijs het volk hoe destillatie makkelijk en goedkoop kan worden uitgevoerd. Het verschaft een vruchtbare opbrengst voor de genie die een klein destilleerapparaat bedenkt voor het gebruik bij elke familie.

Het zou verstandig zijn om te onderwijzen dat het volle gebruik van puur water beide in en uit het lichaam nooit kwaad heeft gedaan; dat de functionele kwalen dat de massa van de mensheid aantast, een groot aandeel hebben in het feit van de imperfecte verwijdering van verontreiningen, en dat de volle bevrijding van puur water het meest krachtige middel is voor het spoelen van die verontreinigingen, door de huid, de longen, de nieren, en de darmen. De ziektes veroorzaakt door onzuiver water zijn talrijk en dodelijk.”

 

Dr. Gary Null

“U moet ten minste een gallon [3,785 Liter] puur water drinken. De meesten drinken alleen gedurende de maaltijd en wanneer zij dorst hebben. Onjuist! U kan een gewoonte van het niet drinken van water ontwikkelen en met een lichaamspercentage van 66 of 67 procent rondlopen, in plaats van 74 procent, wat hetgene is dat het lichaam nodig heeft.

Wanneer u weinig water in u hebt, zult u nooit de energie hebben dat u nodig heeft. Het eerste wat ik doe om de energie van iemand te doen stijgen is het vergroten van de hoeveelheid waterinname. Gelijk gaat hun energie omhoog.

Wanneer iemand dementie heeft, is het geven van veel koud water het eerste wat ik doe, de hele dag, en alle dagen. Na ongeveer drie weken, begin ik hun dementie langzaam zien te verdwijnen omdat zij hun brein weer hebben gehydrateerd. Helaas, krimpt het brein des te meer u gedehydrateerd wordt. Door het DRINKEN VAN VEEL PUUR WATER, krijgt u betere neuronenactiviteit en betere chemische cellulaire werking, en u bent in staat om de cellen te ontgiften met behulp van water.

Water moet puur zijn, vrij van fluoride, chlorine en chemicalien, dat is waarom ik gedestilleerd water aanraad. Voor het bereiken van optimale gezondheid, raad ik aan dat u een halve gallon tot een volle gallon (2 tot 4 Liter) per dag drinkt.

 

National Cancer Institute

Gedestilleerd water: Een ultra-pure vorm van water met potentieel antineoplastische activiteit. Verkregen door het koken van water en de resulterende stoom te laten condenseren in een steriele bak [container], gedestilleerd water heeft laten zien dat het blaaskankercellen in vitro door osmotische lyse vernietigd.

 

Dr. C.W. Delacy Evans

“Benut als een drank, wordt gedestilleerd water direct geabsorbeerd in het bloed, de eigenschappen van het oplosmiddel vergroten tot op zekere hoogte de behouding van de ontbonden zouten die al in het bloed bestaan, en hun overmatige neerslag in verschillende organen en biologische structuren voorkomt, de verwijdering daarvan is bevorderd door de verschillende uitscheidingensproducten, en zijn geneigd om deze stoffelijke chemische verbindingen die in het lichaam opgehoopt zijn te verwijderen.

Er is geen twijfel dat het gebruik van DE HOGE WAARDE VAN GEDESTILLEERD WATER dient als een vertrager van het process van verstenende aandoeningen die verschijnen wanneer de toestand van ouderdom vormt.”

 

 

Bernarr Macfadden

“… het is belangrijk dat wij het lichaam een voldoende hoeveeelheid van puur water geven zodat het bloed in zijn normale conditionele fluidium (vloeibaarheid) blijft, en het verwijderen van ziektemakend uitputtende stoffen.

ER IS GEEN REINIGIND MIDDEL DIE NET ZO BELANGRIJK IS ALS WATER, niet alleen voor buitenkant van het lichaam, maar voor de binnenkant van de kroon van het hoofd tot aan de zolen van de voeten. Het is een simpele zaak om een glas water te drinken, toch zijn de resultaten van deze handeling wonderbaarlijk. Een zeer kleine hoeveelheid van datgene treedt in de darmkanalen, maar bij verre is de grotere hoeveelheid geabsorbeerd in het bloed en treedt gelijk in de circulatie van dit levengevende vloeistof.”

“EEN IS BIJNA GEDREVEN, als hij in particuliere propositie is, OM GEDESTILLEERD WATER TE GEBRUIKEN.”

 

Jack Bell, American Medical Association

“Voor zover wij weten, zou er geen enkele ongunstige gezondheidseffecten zijn van constante inname van gedestilleerd water.”

 • Bron: Jack A. Bell – Assistant Director, May 17 1985; American Medical Association; Division of Personal and Public Health Policy, locatie onbekend

 

Dr. Brian Clement

“Gedestilleerd water is een puur water. Vele mensen zijn misleid door het geloven dat het mineralen uit je lichaam zou halen. Nou, in mijn leven, ik drink al 35 jaar gedestilleerd water. De Universiteit van California, vele jaren geleden, vertelde mij dat ik een botsterkte had van een 22 jarige atleet. Dus, als het zou zijn dat gedestilleerd water mineralen uit mij zou halen, was ik waarschijnlijk nu al mank.”

 

Dr. Allen E. Banik:

“Wat wij als wetenschappers en het volk nooit hebben gerealiseerd is dat mineralen die in het lichaam worden verzameld allemaal inorganische mineralen zijn, die niet opgenomen kunnen worden (verwerkt worden) door ons lichaam. The enige mineralen dat waar het lichaam gebruik van kan maken zijn de organische mineralen (van fruit en groenten). Alle andere soorten mineralen zijn lichaamsvreemde stoffen voor het lichaam en moeten uit de weg geruimd worden of verwijderd worden.” “Gedestileerd water is dan het puurste soort water. Het is geurloos, kleurloos, en smaakloos. Deze van God gewijdde doel van water is het fungeren als een oplossingsmiddel. In de natuur, is waterverdamping so fijnzinnig dat het blote oog het niet kan opmerken wanneer het wordt aangetrokken tot de wolken. Dan valt het naarbeneden als regen, behoudende de aarde van verdorren en verbranden. Zoals een oplossingsmiddel, lost het stenen en vuil op… Het behoort tot het transport van nutrienten in het plantenleven. In het menselijk lichaam, vervult water evengelijke functies… Gedestilleerd water gedraagt zich als een oplossingsmiddel in het lichaam. Het breekt voedsel af zodat die opgenomen kunnen worden en in elke cel terecht komt. Het breekt inorganische mineralen die in de weefsels van het lichaam vast zitten zodat zulke stoffen geelimineerd kunnen worden in het process van reinigingen van het lichaam. Gedestilleerd water is het beste oplossingsmiddel op aarde – hetgene dat in het lichaam ingenomen kan worden zonder de weefsels te beschadigen.”

“De gemiddelde man drinkt ongeveer een gallon (3.85 Liter) per dag… deze gallon is niet te veel. Vele mannen drinken veel meer.”

“Vandaag de dag, schrijven vele progressieve artsten gedestilleerd water aan hen patienten voor.”

 • Bron: Allen E. Banik, M.D. passage van “The Choice is Clear”,1989, pagina 11,12,13, Online PDF is niet beschikbaar. Wel als boek te bestellen via amazon.nl

 

Douglas Hoover

“Persoonlijk drink ik al meer dan 40 jaar een gallon gedestilleerd water per dag… Geen “vroege dood” hier, juist perfecte gezondheid en lang leven.”

“$10000 contant zal worden uitbetaald aan iemand die kan bewijzen dat ‘een eerdere dood’ veroorzaakt wordt door het drinken van gedestilleerd water.

— For $10,000 Reward: Send your published research paper and blind studies to: Aquamedia Research Group, P.O. Box 710523, San Diego, CA 92171

 

Dr. Richard Schulze

“Alleen gedestilleerd water, het leegste water is toegestaan. Gedestilleerd water is zo leeg, dat het net zoals vacuum is, het is het universele oplossingsmiddel vooral voor ongewenste mineraal-ophopingen. Gewoonweg door het drinken van gedestilleerd water op regulariere basis lost u stenen op, en voorkomt het vormen van nieuwe…

 • Bron: Dr. Richard Shulze, N.D., M.H.  from his “Kidney Stone Dissolving Routine", pagina 47, Locatie PDF niet beschikbaar.

 

Sanfort Bennet

“Het is Mr. Bennet zijn theorie dat ouderdom en kwalen veroorzaakt wordt door de ophoping in de slagaders en rondom de gewrichten vanwege kalksteen en kleiachtige sedimenten die in drinkwater zitten. Hij is van veronderstelling, dat deze minerale deklaag de juiste circulatie van bloed belemmerd, de nodige irrigatie van de huid voorkomt, stijfheid in de gewrichten produceert, en de activiteit van het brein stompt.” “Gedestilleerd water en olijfolie, binnenlichaams gebruikt, de andere buitenlichaams gebruikt, zijn mijn elixers van jeugdigheid,” verklaarde Mr. Bennet.

“Het zal de vervallen condities in het lichaam tegenwerken. U moet grote hoeveelheden drinken van gedestilleerd water drinken, u zelf met pure olijfolie uit Californie masseren, en gematigde sportoefeningen doen. Dat is het geheim die mijn vrienden al heel lang wensen te leren.”

“Waarom kon ik tien jaar geleden niet lezen zonder mijn bril. Vandaag de dag, kan ik de smalste letters lezen zonder enige vorm van kunstmatige hulp.”

 

Dr. Homer Wakefield

Dr. Homer Wakefield: “… Water, vrij van onreinheid. Elke hoeveelheid van datgene [puur water] kan in het systeem worden genomen zonder angst van schadelijk resultaten. Artsen weten dat het de beste oplossingsmiddel van inorganische verstening in het lichaam is, … er is niets gezonder dan gedestilleerd water, dichtgestopt in schone flessen, beschermd van verontreinigde stoffen of zelfs vervuilde lucht. Puur water, wanneer afgesloten, wordt nooit oud.

 

Bodybuild-legende Kellie Everts

“Ik gebruik mijn water destilleerder vaak – absoluut puur water is het beste dat je kan drinken. Ik houd mij ook bezig met sappen – ook alle wortels – en gebruik daarvoor de blender. In de blender snij ik sinaasappels en grapefruiten in klein stukken, voeg ik water toe, en blend ik het tot het een vloeistof wordt. De witte delen van deze fruiten bevatten waardevolle bioflavanoiden.”

 

Dr. Clifford C. Dennison

“… er zijn honderden gezondheidsverhalen van mensen die geprofiteerd hebben van het succes in het verhelpen of overstijgen van gezondheidsproblemen (arthritis, hartziekten, hoge bloeddruk, verkalking van slagaderen, nierstenen, galstenen, grauwe staar, en (long) emfyseem) wanneer zij begonnen met het enkel drinken van gedestilleerd water.”

 

Suzanne Bennet

“Puur water komt voort uit twee methoden van filtratie: ofwel destillatie of omgekeerde osmose. Vele patienten vragen mij, “Is gedestilleerd water niet – dood water? Er zitten geen mineralen in!” “Ja, evenwel gedestilleerd als omgekeerde osmose water zijn afwezig ontbloot van mineralen, maar het opnemen van mineraal-vrij gereinigd water is niet schadelijk voor uw lichaam.” “Drink de juiste hoeveelheid pure water – Dehydratatie vertraagt uw stofwisseling juist, net zoals de natuurlijke genezende processen van het lichaam. Wanneer u adequate hoeveelheden van water drinkt, kunt u allergene symptomen verminderen en u meer alert en energiek voelen.”

 

Dr. Chester Handley,

"Ik kan niet genoeg de belangrijkheid benadrukken van het drinken van gedestilleerd water voor het reinigen van de bloedbaan, voor het verminderen van arthirische pijn en het verlagen van de bloeddruk. Het is ook bewezen dat het cholosterol en triglycerieden verlaagt. In feite, het enige effect op het lichaam is gezondheid. De vuistregel op een normale dag is de helft van uw lichaamsgewicht in ounces(29 mL) per dag. Als u zweet of u inspant moet u meer drinken, niet minder. Wij hebben de gewoonte om een frisdrank, koffie, Kool-aid, en sappen te pakken, maar wij moeten teruggaan naar de gewoonte van het gedestilleerd water pakken. Om u een voorbeeld te geven voor u wat dit betekent, als u een man bent en 200 pond weegt, moet u een minimum van 100 ounces drinken gedurende de dag. Er is een interassente kanttekening voor mensen die van studeren houden. Job, het oudste boek van de Bijbel, ik geloof dat het in de 36ste hoofdstuk staat, zei: Want Hij trekt de druppelen der wateren op, die den regen na zijn damp uitgieten; Welke de wolken uitgieten, en over den mens overvloediglijk afdruipen. Het logische argument is dat niemand beter weet dan onze Maker zelf, en hij gaf ons gedestilleerd water.”

 

Dr. Norman W. Walker:

“Mensen die zeggen dat gedestilleerd water mineralen uit het lichaam trekken zijn, daarover, alleen correct in dit opzicht. Dit is maar 50% van de waarheid. Het is praktisch onmogelijk voor gedestilleerd water om mineralen te scheiden van het lichaam, omdat het een integrale rol speelt in de cellen en weefsels van lichaam. Gedestilleerd water verzameld alleen de mineralen die achterblijven in het lichaam, mineralen die afgedankt zijn van natuurlijk water en lichaamscellen, de mineralen die het natuurlijke water (gedestilleerd water/regenwater) verzameld heeft door contact met stenen en de aarde. Zulke mineralen, die teruggegooid zijn door de cellen van het lichaam zijn van geen constructieve waarde. In tegendeel, zijn zij steenslag waarvan gedestilleerd in staat is om die op te nemen en te verwijderen uit het systeem.”

 

Dr. Olin Idol

“Het gedestilleerde water helpt het lichaam schoon te maken van de inorganische mineralen die zich in jaren hebben opgehoopt. Het helpt de gifstoffen uit ons lichaam te transporteren. En wij hebben een overschot van dit water nodig, in eerste instantie, dat wij proberen ons lichaam te helpen met het uitspoelen van deze gifstoffen zodat wij niet hoeven te maken krijgen met vele ontgiftigings-symptomen van het reinigen [van het lichaam].

 

Dr. Max Gerson

“De Gerson-huishouden keuken voorzienen:… waterdestilleerder”. “Gerson patienten hebben puur water nodig,… Meeste steden hebben flessenwater bedrijven die gezuiverd en gedestilleerd water bezorgen aan huis.” “Als uw gemeentelijke watervoorziening gefluoridiseerd is, is het noodzakelijk dat u gedestilleerd water gebruikt voor alle patienten om in te nemen.”

 

Dr. Cheryl R. Scott

 • “Ik heb juist een 40 dagen gedestilleerd-water-vast afgemaakt om mijzelf te helen van significante degeneratie van mijn knieen door artrose. Mijn vast was redelijk simpel and rechtdoorzee. Mijn doel was om te vasten op 1 tot 1.5 gallon van gedestilleerd water per dag. Ik had de vaste wil om elke 1 a 2 uur een pint (0.57 L) te drinken. Ik was in staat om om een ontslag en 6 weken lang medisch verlof te verkrijgen en op de eerste dag van mijn medisch verlof begon ik te vasten met alleen anderhalve gallon gedestilleerd water per dag. Ik ben extatisch met de resultaten. Ik ben 35 pond in lichaamsgewicht kwijt geraakt dat erg belangrijk was voor mijn knieen. Mijn doel was om de inorganische ophopingen in al mijn gewrichten door heel mijn lichaam te verwijderen (zoals jaren en jaren van slagaardelijke plaque (vaatvatvernauwing)), hoewel ik hoofdzakelijk wenste om alle mineraalachtige neerslag in al mijn gewrichten die zeer veel invloed hebben door artrose te verwijderen. 7 weken geleden, moest ik een rollator kopen omte gebruiken tijdens mijn werk als een medisch specialist. Nu nadat ik mijn 40 dagen gedestilleerd-water-vast heb voltooid, kan ik voor meerdere uren lopen en staan met minimale pijn. Ik had een klinische chemietest en cholesteroltest laten uitvoeren op de 21ste en 40ste dag van mijn vast en mijn magnesium/fosfor en calcium gehalte waren volledig normaal. Dit bewees voor mij dat het drinken van gedestilleerd water geen organische mineralen ontrekken van onze weefsels. En mijn LDL-cholesterol en triglyceride niveaus zijn nog nooit zo goed geweest. Ik keer weer terug naar werk in drie dagen voelende mij veel beter en in staat te zijn om mijn werk te doen zonder rollator… Namaste!”
 • Bron: Dr. Cheryl R. Scott, RN, PhD, IBCLC, https://www.findhealthclinics.com/GB/Nottingham/163377633793038/Water-Distiller

 

Dr. Charleys Mayo

“Water hardheid (inorganische mineralen in opgeloste toestand) is de onderliggende oorzaak van vele, zowaar niet alle, van de ziekten door gifstoffen in het darmsysteem. Deze (harde mineralen) passeren de darmwanden en komen terecht in het lymfesysteem, die alle producten naar het bloed brengen, die het naar alle delen van het lichaam brengen. Dit is de oorzaak van menselijke ziekten.

 • Bron: Dr. Charles Mayo of the Mayo Clinic, locatie van de bron is onbekend.

 

Louis Pasteur

Wij drinken 90 procent van onze ziekten.

 • Bron: Onbekend

 

Dr. John Harvey Kellog

“Het is vrij van bacterien, vrij van schadelijke zouten, van kalksteen en andere stoffen met welke zij in combinatie worden gevonden, zo niet altijd, van dezelfde uniforme kwaliteit.

“Het puurste water is het beste. Onrein water veroorzaakt ziekten.”

 • Bron: Dr. John Harvey Kellogg, from, Dr. John Harvey Kellogg’s Child’s Guide to Health and Hygiene, Gratis PDF niet beschikbaar, wel te bestellen via:

 

Dr. Raymond H. Bishop, Jr.

“Gedestilleerd water is veilig te drinken and zou geen ongunstige effecten hebben op uw gezondheid. Destillatie verwijderd slechts het meeste van opgeloste stoffen, welke gevonden kunnen worden in natuurlijke wateren.”

 • Bron: Raymond H. Bishop, Jr. M.D. Major General, Commander – Medical Corps. Department of the Army, U.S. Army Health Services Command, locatie bron is onbekend.

 

Ann and Paul Malkmus:

“Wij consumeren een substantiele hoeveelheid van gedestilleerd water. Niet alleen juist vanuit het glas, maar geloof het of niet, alle fruiten en groenten van ons hebben bevatten gedestilleerd water, dus wanneer wij die consumeren, consumeren wij het gedestilleerd dat in hen zit.” “De plantensappen zijn echt het puurste water, want de wortels handelen als een filterend systeem, en dus filtert het de verontreiniging eruit, het zet de mineralen (inoranische mineralen) die in de grond zitten, die moeilijk zijn voor het lichaam om op te nemen, om in een mineraal (of mineralen) dat het lichaam makkelijk opneemt.”

Ann en Paul Malkus/Hallelujah Diet, Purified vs Distilled Water Q&A

 

De rest van de vertaling zal in de toekomst aangevuld worden...