Veelgestelde vragen


Is gedestilleerd water gevaarlijk om te drinken?

Het korte antwoord is: Nee.

Er is geen enkel bewijs dat gedestilleerd water schadelijk is voor de gezondheid, integendeel bevordert het juist de gezondheid. Het algemene gedachtegoed is dat gedestilleerd water oftwel puur water mineralen uit het lichaam haalt, klopt niet, de lichaamscel reguleert zijn eigen water- en mineraalhoeveelheid. Deze mythe is in de wereld gebracht door Dr. Zoltan P. Rona MD MS.c. Er zijn honderdduizenden mensen die dagelijks gedestilleerd water of omgekeerd osmose water drinken en nooit problemen hebben, integendeel hebben zij alleen maar verbetering van gezondheid ondervonden. Voor meer informatie kunt u de pagina boeken, video's, voordelen puur drinkwaterof de conclusies van artsen en experts bekijken.

Als gedestilleerd water gevaarlijk is om te drinken, betekent dat dan ook dat het drinken van regenwater (dat niet vervuild is door gassen afkomstig van de industrie) gevaarlijk is?


Moet het water mineralen bevatten?

Niet perse. Op de pagina Wat zit er in kraanwater? is er aangegeven dat ongeveer 90% van de dagelijkse mineraal-inname afkomstig is van voedsel. Het verschil tussen de mineralen van planten/fruiten en dat van kraanwater of mineraalwater is dat de mineralen in planten/fruiten organisch zijn en de mineralen in kraanwater inorganisch zijn. Planten nemen inorganische stoffen op zoals Calcium, Natrium, Magnesium, etc. en zetten die om in organische mineraal-bevattend voedsel. Inorganische mineralen zijn afkomstig van stenen, organische mineralen zitten in groenten en fruit.

Mocht u water met mineralen willen drinken? Dan kunt u ook wat citroensap of andere fruitsappen aan het gedestilleerde water toevoegen, dan drinkt u puur water zonder schadelijke stoffen en krijgt u ook nog een beetje extra natuurlijke mineralen door het fruit binnen. Maar nogmaals, wij krijgen onze benodigde mineralen via voedsel binnen.


Waarom is alkalinisch water ongezond?

Alkalinisch oftwel basisch water heeft een pH waarde hoger dan 7, net zoals het gewone kraanwater. Er zijn veel alkalinizeersystemen op de markt die ervoor zorgen  dat het water een zeer hoge pH waarde krijgt; soms tot wel 11. Bijna alle soorten voedsel (groenten , fruit, vlees, vis, eieren) hebben een pH waarde onder de 7. Daarnaast is regenwater ook lichtelijk zuur. Het drinken van basisch/alkaline water gaat dus tegen de natuurlijke eigenschappen van de natuur en het lichaam in. Het is daarom ook niet logisch om basisch water te drinken, puur omdat alle soorten voedsels zuur van aard zijn.

Hier is een lijst met de pH waardes van bijna alle soorten groenten, fruiten, vis, etc.: https://pickyourown.org/ph_of_fruits_and_vegetables_list.htm

Overigens is het ook belangrijk om de pH van regenwater te beschouwen. De pH van regenwater zit namelijk ook tussen de 5 en 6,5, mits het niet wordt vervuild door bepaalde zure gassen afkomstig van bepaalde industrien. U kunt meer over de voordelen van de juiste pH-waardes lezen op: Huid en Haar


Kan je jezelf wassen met puur water?

Ja, puur water afkomstig van destillatie of omgekeerde osmose is een van de beste keuzes die u kunt maken voor het wassen. Dit heeft vooral de te maken met de pH waarde van puur water. U kunt hier meer over lezen op de pagina: Huid en Haar. Kraanwater met een pH waarde boven de 7 zorgt er namelijk voor dat de pH balans van de huid (ook hoofdhuid) wordt verstoord en daarom minder goed in staat is om zich te beschermen tegen externe beinvloedingen. De pH van puur water komt juist overeen met de pH waarde van regenwater en ook de pH van de huid en is daarom de beste keuze om te gebruiken.

Persoonlijk ben ik van mening dat het wassen met gedestilleerd water de beste keuze is. Helaas is het destilleren van water een intensief proces. Omgekeerde osmose systemen leveren grote hoeveelheden puur water op, maar de pH waarde is 7. Als het in contact komt met de CO2 in de lucht, daalt de pH waarde en wordt het iets zuurder.

Heeft u andere vragen? Stuur dan een mail of bel ons.